YouTube заблокував фільм "Сім’я" про Рамзана Кадирова

Середа, 3 червня 2015, 10:39

Фільм "Сім’я. Фільм про Рамзана Кадирова, якого Путін називає сином..." тимчасово заблоковано на YouTube-каналі "Открытой России".

За тиждень його встигли подивитися понад 900 000 разів, повідомляється на сайті проекту.

YouTube закрив доступ до перегляду відео через скаргу, яку написав Ільяс Вінерович Синбулатов – власник ТОВ "Т&К Продакшн".

Зараз це блокування опротестовують, і щойно YouTube вирішить, що цим відео не порушується закон про авторське право, фільм знову буде доступний.

YouTube заблокував фільм "Сім’я" про Рамзана Кадирова

У претензії Синбулатова не зазначено, який саме фрагмент фільму "Сім’я" він вважає порушенням свого авторського права.

YouTube закрив доступ до перегляду "Сім'ї" через скаргу Синбулатова


"У будь-якому разі, скарга не має жодних підстав, тому що фільм містить лише кадри, які належать "Открытой Россие", і кадри новин, які не захищено авторським правом", - зазначає "Открытая Россия".

"У проекті також використано матеріали фільму "Рамзан і його команда" Леоніда Канфера, інтерв'ю Рамзана Кадирова Маріанні Максимовській у програмі "Тиждень", кліп "Нур-Жовхар" Вінсента Мура, про що є належні повідомлення в описі відео, як того вимагає закон", - уточнюється у повідомленні.

Раніше рух "Открытая Россия" Михайла Ходорковського повідомляв, що родичів героїв документального фільму "Сім’я", у якому критикується глава Чечні, стали звільняти з роботи.

Так, 1 червня в Чечні звільнили з роботи матів Аліхана Ахмедова – одного з тих, хто погодився на камеру розповісти про катування на базі чеченського ОМОНу. Причини звільнення з роботи жінці пояснили прямо: "Усе тому, що твій син знявся в ''Сім’ї''.

Ахмедов – колишній оперуповноважений РВВС Грозного. У фільмі сказано, що він був "жорстоко побитий на базі чеченського ОМОНу за особистим наказом однокласника Рамзана Кадирова, командира ОМОНу Аліхана Цакаєва".

Фільм "Сім’я" вийшов 25 травня. Наступного дня голова Чечні Рамзан Кадиров опублікував у своєму Instagram "трейлер" до фільму, у якому він, за його словами, знімається в головній ролі, і анонсував майбутню картину за назвою "Хто не зрозумів, той зрозуміє".

16 квітня в московському офісі "Открытой России" пройшов обшук, у ході якого було вилучено комп'ютери й електронні носії інформації. Ходорковський пов'язав дії МВС РФ зі зйомками фільму про Кадирова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування