Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знайшла, кого прикликати у свідки у справі про збитий "Боїнг"

Середа, 3 червня 2015, 13:05

Слідчий комітет РФ запросить у концерну "Алмаз-Антей" висновки про можливі причини катастрофи малайзійського Boeing у Донецькій області у липні 2014 році.

Про це заявив офіційний представник відомства Володимир Маркін, повідомляє російське агентство ТАСС.

За його словами, "у Слідчому комітеті Росії триває розслідування кримінальної справи про вчинені представниками силових структур України тяжкі й особливо тяжкі злочини проти миру й безпеки людства".

"Оприлюднені вчора висновки корпорації "Алмаз-Антей" про можливі причини авіакатастрофи пасажирського "Боїнга", яка сталася 17 липня 2014 року, безумовно, викликають інтерес. Вони будуть найближчим часом запитані у представників концерну, ретельно вивчені й залучені до матеріалів слідства", - сказав Маркін.

Радник генерального конструктора концерну "Алмаз-Антей" Михайло Малишевський розповів журналістам, що малайзійський літак над Україною було збито, найімовірніше, зенітною керованою ракетою 9М38М1 комплексу ПВО "Бук-М1".

У свою чергу, гендиректор концерну Ян Новіков заявив, що ця ракета була знята з виробництва в Росії в 1999 році.

"За словами експертів концерну, ракета була запущена з району південніше населеного пункту Зарощенське на Україні, а аналіз не підтвердив версію про запуск ракети зі Сніжного", - пише ТАСС.

"Якій стороні належала ракета, ми для чистоти експерименту відзначити не можемо", - сказав Новіков.

Як відомо, пасажирський Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що летів за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня в Донецькій області. Усі 298 осіб загинули.

Українська сторона надала низку аргументів на користь версії про те, що малайзійський Boeing (MH17) збили з російської установки "Бук" проросійські бойовики, які воюють на Донбасі проти України.

Відкрите акціонерне товариство "Концерн ВКО "Алмаз-Антей" – це російський концерн зі штаб-квартирою в Москві, що об’єднує підприємства з розробки й випуску озброєнь (ПВО й ПРО).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...