Екс-член виконкому ФІФА зізнався в отриманні хабарів

Четвер, 4 червня 2015, 09:31

Колишній функціонер Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Чак Блейзер визнав, що отримував хабарі, ухвалюючи рішення про надання прав на проведення чемпіонату світу в 1998 і 2010 роках.

Текст свідчень Блейзера, які він дав як свідок ще в 2013 році, оприлюднив суд у Нью-Йорку 3 червня, передає DW.

Відповідно до них, Блейзер разом із іншими членами виконавчого комітету ФІФА давав згоду на отримання підкупу, коли відбувалися вибори майбутньої країни-господарки Чемпіонату світу з футболу, 

Блейзер також повідомив, що виконком ФІФА, до складу якого він тоді входив, у період з 1998 до 2003 років брав хабарі у зв’язку з передачею прав на трансляцію різноманітних футбольних турнірів по телебаченню.

70-річний Блейзер входив до складу виконкому ФІФА з 1997 до 2013 років. Він вважається ключовою фігурою у розслідуванні, яке правоохоронні органи США проводять у зв'язку з підозрами функціонерів ФІФА у корупції, зазначає агенція dpa.

У 1998 році чемпіонат світу з футболу відбувався у Франції, а в 2010 році - в ПАР.

Раніше видання ABC News і The New York Times повідомили, що у зв'язку з корупційним скандалом у ФІФА правоохоронні органи США перевіряють діяльність глави організації Йозефа Блаттера, який подав у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування