Тимошенко наполягає, що її газовий контракт з "Газпромом" скасовувати не можна

П'ятниця, 5 червня 2015, 11:56

Колишній прем'єр Юлія Тимошенко наполягає, що підписаний під її контролем у 2009 році газовий контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" є якісним і скасовувати його не можна.

Про це вона заявила у Верховній Раді, коментуючи заяву прем'єра Арсенія Яценюка про те, що Україна наразі намагається відсудити у "Газпрома" 16 мільярдів доларів у Стокгольмському арбітражі через несправедливі умови цього контракту.

"Хочу нагадати, що, коли був підписаний контракт 2009 році, ціна на газ була 232 долари. У четвертому кварталі буде 150 доларів. Нижче, ніж сьогодні по реверсу дає Євросоюз. Цей контракт відміняти не можна!" – сказала вона.

При цьому Тимошенко заявила, що екс-президент Віктор Янукович використовував контракт для відмивання грошей, а Росія "здирала" з України надто високу оплату незаконно. Саме це, за її словами, дає Україні підстави судитися з Росією у Стокгольмському суді і "дати їй добре по зубах".

У свою чергу Яценюк запитав у Тимошенко, чи зможе він звернутися до неї за компенсацією різниці, якщо ціна російського газу у четвертому кварталі виявиться вищою, ніж 150 доларів за 1000 кубометрів.

Після цього Тимошенко і Яценюк ще тривалий час обмінювалися на цю тему репліками, але вони вже втратили всю гостроту – колишній і нинішній прем'єр обмінювалися люб'язностями, запевняли одне одного у безкінечній повазі і любові, чим веселили увесь зал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...