Президент натякнув, що Кіхтенко і Тарута поплатяться за зрив побудови "стіни"

П'ятниця, 5 червня 2015, 13:24

Найгірша ситуація з побудовою оборонних споруд на кордоні – у Донецькій області, за що будуть покарані Олександр Кіхтенко та брат Сергія Тарути Олександр.

Це слідує зі слів президента Петра Порошенка на прес-конференції у п’ятницю.

"Проблеми є, і два губернатори отримали догану за зрив побудови своїх ділянок фортифікаційних споруд", - сказав він, відповідаючи на запитання "Української правди".

"Найгірша ситуація в Донецькій області – там, де відповідає (за це) голова Донецької обласної держадміністрації Кіхтенко. І відповідальність за це він понесе найближчим часом", - заявив Порошенко.

"Рішення, яке було прийнято, – що підрядником буде той, хто піарився у ЗМІ, родич одного з народних депутатів, який володіє будівельною компанією і який зірвав усі строки. Він теж буде притягнений до відповідальності. Прізвище яке? Тарута", - сказав президент.

За його словами, "рівень готовності є такий, що повністю не задовольняє" очікувань.

При цьому президент заперечив, що оборонні споруди побудовано "лише на папері".

"13 червня я їду на кінцеву нараду щодо прийняття фортифікаційних споруд", - сказав Порошенко і запропонував журналістці УП поїхати з ним і подивитися, що побудовано.

"На сьогоднішній день… Я навіть не знаю, чи варто у прямому ефірі оголошувати, який відсоток і яка кількість споруд побудована і здана. Думаю, що не варто. Але ви зможете переконатися, що це є величезний відсоток", - сказав президент.

"Ваша інформація не відповідає дійсності. Я при цьому не стверджую, що там немає проблем. Але я можу стверджувати, що той процес і ті темпи побудови, які ми маємо в травні – відрізняються від темпів, якими це робилося в жовтні. Тоді не вдалося побудувати реальної лінії фортифікаційних споруд, з різних обставин", - наголосив Порошенко.

Він також зазначив, що якість споруд уже інша, бо Україна має досвід застосування проти її війська систем залпового вогню

Як відомо, департамент капітального будівництва Донецької ОДА обрав для побудови оборонних споруд ПАТ "БМФ "Азовстальбуд", де 78% акцій володіє ТОВ "Проектно-будівельне підприємство "Азовінтекс". Співвласниками цієї фірми є позафракційний народний депутат і екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута та його брат Олександр.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...