Порошенко закликав ВРЮ зібратися і звільнити 300 суддів

П'ятниця, 5 червня 2015, 14:22

Президент Петро Порошенко закликав завершити формування і провести перше засідання Вищої ради юстиції вже на наступному тижні.

Про це він сказав на великій прес-конференції у Києві в п'ятницю.

"Верховна Рада майже завершила (ще одного члена лишилося обрати) процес формування Вищої ради юстиції. Хочу скористатися можливістю і закликати, щоб наступного тижня у нас відбулося засідання Вищої ради юстиції, були обрані керівні органи і нарешті були звільнені більше 300 суддів, справи яких знаходяться у ВРЮ", - сказав Порошенко.

"Кілька десятків цих суддів мають бути звільнені за корупцію, і ці матеріали доведені. На сьогоднішній день в Генпрокуратурі і Службі безпеки є рекордна кількість справ проти суддів. І це не означає, що ми воюємо з усіма суддями", - зазначив президент.

"Я впевнений, що така рішучість, навпаки, дасть можливість чесним суддям знайти достатньо аргументів бути незалежними і чинити справжнє правосуддя, якого від них чекають українці. І це буде відповідь і на розслідування справ по корупції та інших резонансних справах, якого сьогодні вимагає український народ", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування