Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко зізнався Меркель, що прогрес у звільненні заручників відсутній

П'ятниця, 5 червня 2015, 22:08

Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель розповів, що прогрес у звільненні заручників відсутній.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко та Меркель зідзвонилися напередодні саміту лідерів "Великої сімки", який відбудеться 7 червня у Німеччині.

Співрозмовники обговорили ескалацію ситуації на Донбасі, зокрема через атаку бойовиків, яких підтримує Росія, на Мар’їнку, що вкотре стало грубим порушенням Мінських домовленостей.

Реклама:

Водночас Порошенко наголосив на дотриманні Мінських угод Україною, зокрема про координацію із ОБСЄ задля захисту життів українських військових та повернення на лінію розмежування.

Він також підкреслив, що загалом ситуація із режимом припинення вогню загострилась, а прогрес щодо звільнення заручників відсутній.

Глава держави висловив сподівання, що лідери "Великої сімки" на саміті в Німеччині продемонструють єдність та рішучу підтримку України, повідомляє прес-служба.

ВІДЕО ДНЯ

Порошенко та Меркель також висловили сподівання щодо результативності зустрічі на рівні політичних директорів міністерств закордонних справ в рамках Нормандського формату в Парижі 10 червня та домовились про подальші кроки.

Співрозмовники обговорили економічну ситуацію в Україні. Президент закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації, а також для енергетичної стабільності України та ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування