Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики катували бійця ЗСУ, вибиваючи "розповідь" про бій під Мар'їнкою - штаб

Субота, 6 червня 2015, 13:22

Поранений і полонений бойовиками "ДНР" у Мар'їнці військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ Роман Марченко, який зараз перебуває у Донецьку, був змушений зробити низку заяв про бої під Мар'їнкою під тортурами.

Про це 6 червня заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

"Російська Федерація та її найманці продовжують зухвалу інформаційну агресію проти України з метою дискредитації ЗСУ та приховування своєї поразки у боях під Мар'їнкою. Під величезним тиском бойовиків і загрозою для життя, на так званій прес-конференції у  присутності пропагандистських російських телеканалів Роман Марченко був змушений зробити низку заяв про хід бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа", - заявив Лисенко. 

Він підкреслив, що інформація, озвучена Марченком, є неправдивою, виголошена під тиском і в результаті тортур бойовиків так званої "ДНР".

Також Лисенко нагадав: "Тортури заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій".

"Україна закликає протилежну сторону надати Роману Марченку усю необхідну медичну допомогу і допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема, СММ ОБСЄ", - додав спікер АП.

Як відомо, 3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між силами АТО та бойовиками так званої "ДНР".  Атаку бойовиків було успішно відбито, а ворог поніс значні втрати у живій силі та техніці.

Українські військовослужбовці затримали 13 диверсантів, серед них одного громадянина Російської Федерації. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування