Під Києвом горить нафтобаза. Одна людина загинула

Вівторок, 9 червня 2015, 05:20

Пожежа виникла на території нафтобази в селі Крячки, у Київській області. Станом на 23:00 відомо про 1 загиблого і 3 постраждалих.

Про це повідомляється на сайті ДСНС.

Згідно з інформацією на сайті столичного управління ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло о 17.29 в понеділок. Рятувальники, які прибули на місце, встановили, що горить 3 резервуара з бензином. Крім того, вони виявили, що постраждали 4 працівника нафтобази.

У 2-3 км від палаючої нафтобази під Васильковим. Фото: Dmitry Lukomskiy 

Станом на 21:00 місцевий активіст Владлен Сергієнко повідомляє, що ситуація з пожежею у Васильківському районі ускладнюється.

"Полум'я перекинулось на декілька інших резервуарів. Прибув пожежний потяг з Фастова з цистернами з водою. Очікується такий же потяг з Києва. Відео згодом. За попередньою інформацією 4 осіб постраждало - один у вкрай тяжкому стані", - повідомив він на Facebook.

Станом на 23:00 у прес-службі ДСНС повідомили, що внаслідок пожежі одна людина загинула і три в тяжкому стані госпіталізовані до лікарні. Вогнем охоплено 4 із 17 резервуарів із паливом.

Всього до гасіння пожежі залучено 45 одиниць техніки  та  218 осіб особового складу, а також 2 пожежних потяги від станції Фастів та Київ-Товарний.

Станом на 03:00 9 червня вогонь охопив вже 7 резервуарів з пальним.

Крім того, для гасіння пожежі був створений резерв особового складу в кількості 30 осіб, а також резерв піноутворювача в кількості 25 тонн.

"В результаті пожежі постраждало 5 осіб, яких з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані в лікарні м. Києва (2 особи) та Київській області (3 особи)", - зазначили в прес-службі ДСНС.

У міліції заявили, що одна з ймовірних причин пожежі - технічна, при роботі з нафтопродуктами.

У той же час мережа АЗК "БРСМ-Нафта" вважає малоймовірним, що причиною великої пожежі на її нафтобазі стала недбалість.

"Це не могло бути викликано недбалим ставленням, бо нафтобаза працює вже більше 10 років і має значний досвід. Серед можливих причин розглядаємо навмисний підпал, оскільки є зацікавлені особи", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту стратегічного маркетингу мережі Олександр Мельничук.

За його словами, останнім часом звучала низка заяв, спрямованих проти компанії, "зокрема з вуст пана Гаврилова (ймовірно - гендиректор держпідприємства "Укртранснафтопродукт" Володимир Гаврилов)".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...