Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США - Яценюк

Вівторок, 9 червня 2015, 18:55

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український олігарх Дмитро Фірташ має бути притягнутий до відповідальності у США.

Про це він сказав у вівторок, 9 червня,  під час виступу в Атлантичній  Раді у Вашингтоні в ході робочого візиту до США, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Уряд України здійснив системні зміни в енергетичному секторі. Ми усунули олігархів та посередників, які, як вампіри, існували в сфері українського "Нафтогазу". У тому числі й пана Фірташа, який перебуває під слідством ФБР", - наголосив прем’єр.

"Ми переконані, що цей український олігарх має бути притягнутий до відповідальності у США", - підкреслив Яценюк.

Він також сказав, що в Україні вже втілюється "всеохопний порядок денний антикорупційної програми". "Уряд робить кроки для подолання корупції як на найвищому рівні, так і "на рівні інспекторів, митників, міліціонерів, прокурорів, суддів", - підсумував Яценюк.

Раніше Яценюк погрожував націоналізувати підконтрольні Фірташу"Рівнеазот" і черкаський "Азот".

Нагадаємо, у четвер 28 травня Group DF олігарха Дмитра Фірташа оголосила про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" і ВАТ "Рівнеазот".

У компанії повідомили, що "зупинка підприємств пов'язана з системним тиском на бізнес з боку депутатів "Народного фронту" та їх представників у владі".

Як відомо, 12 березня 2014 року поліція Австрії заарештувала Фірташа у Відню у зв'язку з розслідуванням Федеральним бюро розслідувань США справи про корупцію індійських чиновників при реалізації інвестиційного проекту в Індії в 2006 році, у якому Фірташ нібито брав участь.

США видали запит на екстрадицію підозрюваного.

21 березня 2014 року австрійський суд звільнив Фірташа під заставу 125 млн євро.

У четвер, 30 квітня, земельний суд Відня по кримінальних справахвідмовив у запиті Мінюсту США про екстрадицію Фірташа. 

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування