Вміст шкідливих речовин в повітрі Києва перевищив допустимі норми – Кличко

Вівторок, 9 червня 2015, 19:01

Дослідження атмосферного повітря, які проводять в Києві, показують, що вміст у ньому речовин, які утворюються в процесах горіння, перевищує гранично допустимі концентрації.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, йдеться на його сайті.

"З метою попередження погіршення ситуації в Києві я розпорядився вжити наступних заходів: не допускати спалювання відходів, тощо та приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях…", - сказав Кличко

Окрім того, він дав доручення обмежити рух вантажного транспорту на вулицях міста; здійснювати в столиці щоденний полив проїжджої частини та тротуарів вулиць, прибудинкових територій і зелених зон.

"Також звертаюся до людей, які мають хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, хвороби легенів, шкіри та алергічні прояви, обмежити перебування на відкритому повітрі", - сказав Кличко.

У Києві організований і проводиться моніторинг атмосферного повітря у восьми контрольних точках міста: вулиці Садова, 57; Набережно-Корчуватська, 18; Інститутська, 16; Сікорського,6; Столичне шосе, 90; пр-т Гонгадзе, 22; пр-т Ватутіна, 88; пр-т Академіка Глушкова,13-б.

Дослідження повітря проводяться на період ліквідації пожежі, на вміст загальнопоширених речовин, що контролюються в системі моніторингу атмосферного повітря, і які утворюються в процесах горіння: азоту діоксид, вуглецю оксид, сірчистий ангідрид, пил.

"За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангидідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищував гранично допустимі концентрації в 2,5-6,7 рази", - повідомив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

"Через погодні умови у приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднюючі речовини. За рівнем забруднення ангідридом сірчистим ситуація характеризується як недопустима, а за ступенем небезпечності – як помірно небезпечна і небезпечна", - додав він.

Міська влада пообіцяла щодня проводити дослідження повітря: якщо ситуація погіршуватиметься, то заходи безпеки будуть більш жорсткими.

Як відомо, пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася у понеділок ввечері. Вже відомо про, як мінімум 4 загиблих внаслідок пожежі.

Близько 16 години у вівторок глава ДСНС Микола Чечоткін заявляв, що на гасіння пожежі піде ще одна доба. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розраховує погасити вогонь вже за 12 годин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування