До суду передано заяви десяти нардепів, готових взяти на поруки трьох "равликів"

Вівторок, 9 червня 2015, 23:21

Депутат "Батьківщини" Олексій Рябчин надав маріупольському суду заяви 10 народних депутатів про готовність взяти на поруки трьох членів групи "Равлики", заарештованих на початку травня.

Як повідомив депутат агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, відповідні документи він подав разом із клопотанням адвоката про зміну запобіжного заходу для заарештованих членів групи.

"Я особисто приїхав до Маріуполя, щоб віддати документи і ознайомитися з тим, як відбувається процес. Я підписався під клопотанням за Богдана Чабана, тому що я його знаю і вірю, що у мене є вплив на нього і він не буде переховуватися від слідства, а співпрацювати, для того щоб показати, що вся ця ситуація - помилка і непорозуміння", - зазначив депутат.

За його словами, готовність взяти на поруки "Равликів" висловили Рябчин, Ігор Луценко ("Батьківщина"), Дмитро Лубинець, Єгор Фірсов, Олег Петренко, Артур Герасимов ("Блок Петра Порошенка"), Семен Семенченко, Наталія Веселова ("Самопоміч" ), Дмитро Лінько (Радикальна партія) і Сергій Тарута (позафракційний).

Як відомо, 8 травня в селищі Євгенівка Великоновоселівського району Донецької області співробітники міліції затримали групу озброєних осіб, пізніше з'ясувалося, що затримані – добровольці партизанського загону "Равлик".

Начальник управління МВС у Донецької області В’ячеслав Аброськін заявив, що працівники міліції діяли відповідно до своїх обов’язків при затриманні за підозрою у розбійному нападі на ферму у Великоновосілківському районі 8 травня, а чи винні затримані – вирішить суд.

Організатор руху "Донецьк – це Україна" Діана Берг стверджувала, що 8 травня загін "Равлик" на "прохання дружньої групи добровольців" приїхав допомогти в затриманні поплічників окупантів.

Вона допускає, що друга група затриманих мала стосунок до "Братства" Дмитра Корчинського, бо в одного з затриманих знайшли посвідчення "батальйону Святої Марії", яким керує Корчинський.

За словами Берг, "хлопці затримали декількох підозрілих осіб, вилучили в тих прапори ДНР, зброю й вибухівку й викликали міліцію, щоб законно оформити затримання", але цього разу міліція затримала саме партизанів-добровольців, а через пару днів відбувся суд і хлопців помістили в СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування