Профільний комітет Ради попросив ГПУ перевірити Державіаслужбу

Середа, 1 липня 2015, 20:14

Комітет Ради з питань транспорту ухвалив рішення звернутися до прем’єра Арсенія Яценюка щодо відповідності займаній посаді голови Державіаслужби Дениса Антонюка.

Про це повідомляє прес-служба БПП з посиланням на заступника голови комітету Бориса Козира.

"Окрім рішення звернутися до прем’єр-міністра, комітет попросив Генпрокуратуру вивчити матеріали робочої групи щодо діяльності Державіаслужби, направити ці матеріали також в парламентський Комітет з питань протидії корупції та Антикорупційне бюро", – зазначив депутат.

За словами Козира, головна претензія до керівника Державіаслужби полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень однією компанією.

"Компанія МАУ монополізувала ринок. Державіаслужба, яка має відповідати за безпеку польотів та надання права польотів, всі рішення приймала виключно на користь компанії МАУ", – зазначив заступник голови комітету.

Як відомо, Антонюка відсторонили від виконання обов'язків після скандалу на комісії Державіа, коли МАУ отримала усі частоти на польоти з Одеси в Стамбул, хоча на частину із них претендувала "АтласДжет Україна".

Тоді голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі грубо посварився з Антонюком і звинуватив його у лобіюванні інтересів компанії Ігоря Коломойського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News