СБУ: В оточенні силовиків перебуває ще понад 10 представників ПС

Вівторок, 14 липня 2015, 15:50

В оточенні силових спецпідрозділів на Закарпатті залишається понад 10 представників "Правого сектора", яких підозрюють в участі у конфлікті, що стався в Мукачевому .

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на брифінгу у вівторок

"Ми не можемо назвати точну кількість, ми вважаємо, що їх більше десятка. Однак можемо стверджувати, що серед встановлених нами осіб – усі місцеві", - заявила речниця СБУ.

Вона нагадала про затримання двох бійців "Правого сектора" у понеділок ввечері, однак не відповіла на запитання, чи здалися вони самі, посилаючись на нерозголошення деталей спецоперації.

За словами Гітлянсьокї, двох затриманих уже спрямували спецрейсом до Києва, "вони перебувають під охороною, і розпочато досудове слідство".

"Ще двоє поранених перебувають під охороною в лікарні Мукачевого", - додала вона.

Як відомо, 11 липня в Мукачевому стався конфлікт за участю бійців "Правого сектора", у якому загинули 2 людини й було поранено чотирьох.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо),аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

За даними народного депутата від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою цигарок в області.

За даними джерел "Української правди", причиною конфлікту стали, зокрема, непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Опозиційний блок") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня двох бійців "Правого сектора" затримали працівники СБУ.

"Українська правда"