Нідерланди підготували проект звіту про катастрофу MH-17

Четвер, 2 липня 2015, 03:14

Чернетка звіту вислана представникам семи країн, залучених в розслідуванні катастрофи. Остаточний варіант звіту буде готовий до жовтня.

Про це пише Deutsche Welle.

Комісія, що займається катастрофою Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines над територією України, підготувала перший варіант звіту, який був розісланий всім сторонам, залученим в розслідування.

Очікується, що вони направлять комісії свої зауваження.

Нідерландська рада з безпеки не повідомила подробиці звіту, проте відправила всі матеріали представникам Малайзії, України, Росії, США, Великобританії, Австралії та Нідерландів.

Коментарі від них прийматимуться протягом 60 днів. Остаточний варіант звіту очікується в першій половині жовтня.

Рейс MH-17, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014. На борту були 298 осіб, жодному з яких не вдалося врятуватися.

Експерти припускають, що Boeing, швидше за все, був збитий в результаті ракетного удару. У Києві заявляють, що в літак влучила ракета класу "земля-повітря", випущена з території так званої ДНР. Міноборони РФ заявляє, що відповідальність за катастрофу лежить на ЗС України.

Раніше повідомлялось, що Луганські бойовики заблокували розслідування нідерландськими експертами обставин катастрофи малайзійського "Боїнга". Бойовики змусили представників нідерландських поліції і Міноборони припинити польові роботи, не давши провести дослідження вишок мобільного зв'язку і стільникових мереж у регіоні.

Мобільна мережа є предметом дослідження у цій справі, оскільки українські силовики раніше заявили, що перехопили розмови бойовиків про збитий літак.

Як відомо, 17 липня виповниться рівно рік з моменту катастрофи малайзійського "Боїнга".

Також Нідерланди виступили з пропозицією створити міжнародний трибунал з цього питання.

Україна вже підтримала таку ідею.

В той же час, в МЗС Росії висловилися проти ідеї створення міжнародного трибуналу, назвавши її несвоєчасною і контрпродуктивною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування