Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики вирішили провести вибори восени за законом України

Четвер, 2 липня 2015, 10:45

Ватажок окупованих районів Донецької області Олександр Захарченко заявляє, що збирається провести місцеві вибори 18 жовтня.

Про це йдеться в заяві Захарченка, яку наводить сепаратистський сайт ДАН.

"По-друге, на виконання пп. 4 і 12 Мінського Комплексу Заходів призначаю на 18 жовтня цього року проведення місцевих виборів на всій території ДНР. Вибори, як того вимагають пп. 4 і 12 Комплексу Заходів, пройдуть "на підставі Закону України" Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей "в частині, що не суперечить Конституції і законам "ДНР", - сказано в документі.

"На виконання п. 12 Комплексу Заходів (щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року – прим) місцеві вибори 18 жовтня "будуть проведені з дотриманням відповідних стандартів ОБСЄ при моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ" та інших міжнародних організацій", - йдеться в його заяві.

"Порядок моніторингу та роботи спостерігачів готові погодити в рамках Контактної Групи", - додав він.

При цьому Захарченко вважає, що Київ вийшов з Мінського процесу, у зв'язку з тим, що вносяться нові поправки в Конституцію України, однак, за його словами, їх не погоджують з бойовиками.

Аргументує він це тим, що в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 "представниками окремих районів Донецької та Луганської областей" названі Олександр Захарченко та Ігор Плотницький, що підписали цей документ.

"Ні я, ні мій колега Плотницький не давали згоди на запропоновану Порошенко концепцію конституційної реформи. Більше того, вважаю відвертим знущанням підхід, при якому Донбас в цьому проекті згадується всього одним беззмістовною рядком, та й то не в основному тексті Конституції, а в перехідних положеннях", - сказав він.

У зв'язку з цим, заявив Захарченко, "ДНР" змушена "заради порятунку Мінських домовленостей самостійно приступити до їх виконання".

Як відомо, питання Конституції стоїть в Мінських угодах 12 пунктом. При цьому на першому місці вказані питання припинення вогню, відведення важкого озброєння. Проте досі пункти не виконані бойовиками. Місія ОБСЄ, яка також повинна верифікувати відведення важкої техніки і режим припинення вогню, також не підтверджує виконання цих пунктів.

Раніше бойовики заявили, що в односторонньому порядку визнали Широкине демілітаризованою зоною, однак продовжили його обстрілювати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...