Через депортацію журналістки Першого каналу в Росії порушили справу

Четвер, 2 липня 2015, 10:48

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом видворення з України журналістки Першого каналу Олександри Черепніної.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СК.

Справа порушена відразу за двома статтями – про "незаконне позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою" і "перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, вчинене особою з використанням свого службового становища".

На думку керівника Головного слідчого управління СК Володимира Маркіна, "насильницьке затримання і видворення пов'язано тільки з тим, що російська журналістка писала і говорила правду про події, що відбуваються в сучасній Україні, що так не подобається її нинішній владі".

"Сьогодні Україна є унікальною державою не тільки в Європі, але, мабуть, і в усьому світі, де викрадення, насильство, видворення та вбивства журналістів поставлені буквально на потік. Я б назвав цей процес "бандерівською стерилізацією журналістики", – заявив чиновник.

Як відомо, Черепніна була затримана співробітниками СБУ і видворена з України в середу. Її обвинувачують у антиукраїнській діяльності і зйомці постановочних сюжетів про ситуації в Україні.

Статті, порушені російськими слідчими передбачають примусові роботи на строк до п'яти років, позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років; позбавлення волі на термін до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Яким чином російське слідство має намір застосовувати це покарання до працівників СБУ, в повідомленні СК не уточнюється.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування