Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальний менеджер Коломойського Лазорко хоче очолити "Укрнафту"

Четвер, 2 липня 2015, 15:38

Колишній глава "Укртранснафти" Олександр Лазорко має намір брати участь у конкурсі на посаду голови "Укрнафти".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

Депутат також додав скан схвальної рекомендації, яку Лазорку написав професор університету "Крок" Анатолій Француз.

Лещенко сумнівається, що після скандальної діяльності Лазорка в "Укртранснафті" той матиме шанс очолити "Укрнафту", але вважає, що це дасть змогу олігарху Ігореві Коломойському оскаржувати невигідні для нього результати конкурсу.

"Але участь Лазорка – це не тролінг, а типова рейдерська схема. Таким чином, Коломойський через свого агента зможе оскаржувати результати конкурсу з заміни керівника "Укрнафти", – написав Лещенко.

Менеджер Коломойского Александр Лазорко, которого с боями удалось выгнать из государственной "УкрТрансНафты", просто изд...

Posted by Сергій Лещенко on Thursday, July 2, 2015

Крім Лазорка, у конкурсі також має намір брати участь колишній львівський губернатор та депутат від Партії регіонів Василь Горбаль. Про це він заявив "Українській правді".

Як відомо, Наглядова рада повністю державної "Укртраснафти" усунула Лазорка з посади керівника в середині березня. У той же день на підприємство примчав тодішній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський разом з озброєною охороною і влаштував гучний скандал.

В результаті цього скандалу і Лазорко, і Коломойський втратили свої посади.

За час керування "Укртранснафтою" Лазорко неодноразово діяв в інтересах Коломойського. Зокрема, минулого року він прийняв рішення про відкачку з трубопроводів технічної нафти та зберігання її на підприємствах олігарха. За це останньому держава платила близько 75 мільйонів гривень щомісяця. Зараз це є предметом кримінального розслідування з боку силовиків.

Крім того, Лазорко розмістив два мільярди гривень "Укртранснафти" на депозиті у Приватбанку Коломойського.

В "Укрнафті" державі належить 50% плюс одна акція, Коломойському – 42%. Компанією керує менеджмент олігарха, який тривалий час блокує виплату державі дивідендів та рент на кілька мільярдів гривень.

На 22 липня запланований конкурс з обрання нового керівника "Укрнафти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування