Квіташвілі збирається залишитися в Україні після відставки

Четвер, 2 липня 2015, 23:17

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляє, що у разі прийняття його відставки він залишиться в Україні.

Про це він сказав на брифінгу в четвер.

"Доки мене не відпустить Верховна Рада, я залишаюся на місці. Я не від'їжджаю, я залишаюся в Україні і готовий допомагати новому міністру, який прийде після мене", - зазначив міністр.

Коментуючи прийняття свого рішення про відставку, Квіташвілі заявив, що "коли блок, який мене висунув на посаду, розглядає рішення про мою відставку, я думаю неправильно залишатися".

"Якщо я є останнім каменем спотикання, через який гальмуються реформи охорони здоров'я, то я готовий піти. Зараз долю реформи вирішуватиме Верховна Рада. Я сподіваюся, що цей шанс буде використано, інакше до кінця року система розвалиться", - сказав він.

Квіташвілі зауважив, що він обговорював питання своєї відставки з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, але не обговорював його з депутатами, зокрема з президентською фракцією.

"У мене не було можливості поговорити з "Блоком Петра Порошенка". Вони мене не запрошували. Єдина фракція, яка хотіла зі мною поспілкуватися, - це "Самопоміч". Сьогодні мене запросила "Самопоміч" на своє засідання, щоб я розповів про хід реформ. Але я не впевнений, що тепер у цьому є сенс", - сказав він.

Квіташвілі зазначив, що у нього з прем'єром хороші стосунки. Крім того, він припустив, що у разі прийняття його відставки нова команда Міністерства охорони здоров'я не покине відомство. "Я не думаю, що хтось із команди йтиме", - сказав він.

Коментуючи етап реформування системи охорони здоров'я, Квіташвілі заявив, що "якби ще один-два тижні, ми змінили б систему".

Він також зазначив, що в депутатському корпусі "багато депутатів нас підтримує, а ті депутати, які голосно й активно нас критикують, уяви не мають про те, що робить МОЗ".

"Я недооцінив опір системи і кількість бар'єрів, які треба здолати", - сказав він.

На думку Квіташвілі, сигналом того, що реформа системи охорони здоров'я не розвиватиметься, послужить відмова від ухвалення підготовлених МОЗ законопроектів, а також повернення номенклатурних комісій під час здійснення держзакупівель.

Водночас Квіташвілі зазначив, що не може назвати або припустити, хто конкретно стоїть за формуванням ситуації, яка може привести до його відставки.

У МОЗ уточнили, що заяву про відставку міністр подав безпосередньо перед брифінгом, і ще вранці він такої заяви не подавав.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...