В.о. генпрокурора заперечує конфлікт з Сакварелідзе

Понеділок, 6 липня 2015, 17:48

В.о. генпрокурора Володимир Гузир заперечує існування конфлікту між ним та заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе через затримання на хабарі двох прокурорів.

Про це він розповів на брифінгу в понеділок у Києві.

"Ніякого конфлікту між мною та кимось із членів колегії немає і бути не може. Вихованість Давида і мій вік не дає можливості мати будь-кий конфлікт", - сказав Гузир.

Крім того він заперечив відкриття кримінального провадження проти Сакварелідзе у зв'язку з "незаконним захопленням будівлі" під час обшуку Головному слідчому управлінні ГПУ в Києві антикорупційним підрозділом генпрокуратури разом з СБУ.

"Кримінального провадження за моєю вказівкою не було і не може бути, тому що Давид Георгієвич керує підрозділом, який розслідує саме цей злочин, що інкримінується двом прокурорам".

Гузир також підтвердив, що двом затриманим прокурорам інкримінується злочин за статтею 368 частина 4 що передбачає покарання від 8 до 12 років. Однак міру запобіжного заходу має обрати для них суд.

За словами в.о. генпрокурора у неділю 5 липня слідчим ГПУ було ухвалено рішення про проведення обшуку в будівлі головного слідчого управління ГПУ, "яка є режимним об'єктом і в якій сконцентровано багато цілком таємних матеріалів".

"Молодий слідчий із залученням представників СБУ, які забезпечували його безпеку, мав намір провести обшук в кабінеті одного з керівників головного слідчого управління. Вони трошки налягли на двері, був пошкоджений електронний замок. Я був в цей час за межами міста, однак через 20 хвилин я вже був в управлінні і дозволив йому піднятися туди, куди він хотів, і вилучити те, що він хотів".

Гузир також додав що після цього інциденту він призначив службове розслідування незаконних дій на режимному об'єкті. Однак, за його словами, це розслідування вже завершене і за його результатами, "підстав для подальших слідчих дій немає".

Як відомо, у неділю Генпрокуратура і СБУ затримали заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабара.

Під час обшуку у них були знайдені величезні суми грошей, незареєстрована зброя і діаманти.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування