Державна "Укрпошта" почала працювати на БПП - "Схеми"

Вівторок, 7 липня 2015, 11:02

Державне підприємство "Укрпошта", яку очолив представник пропрезидентської політичної сили Ігор Ткачук, почало працювати на Блок Петра Порошенка.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми".

Журналісти проаналізували діяльність "Укрпошти" за останній рік і виявили закономірність, що це державне підприємство завжди працює на владу.

Нічого не змінилося і після Революції гідності, йдеться в сюжеті. Спочатку держпідприємство перейшло до рук людей прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, зараз – президента Петра Порошенка. Це випливає з аналізу даних про операційну діяльність державної монополії.

Навесні 2014 року "Укрпошту" очолив Михайло Паньків, якого на цю посаду призначив на той момент міністр інфраструктури Максим Бурбак – земляк Яценюка. З приходом Паньківа, преференції від держпідприємства почала отримувати пропрем’єрська партія "Народний фронт".

 

Наприклад, з оприлюдненого журналістами протоколу засідання Тарифного комітету "Укрпошти" випливає, що восени 2014 року на парламентських виборах "Народний фронт" відправив через "Укрпошту" 3 млн агітаційних листів, і повинен був сплатити 6 мільйонів гривень. Однак тоді в "Укрпошті" вирішили надати "Народному фронту" знижку в розмірі 15% або 900 тисяч грн.

 

Незабаром після парламентських виборів "Укрпошту" очолив вінничанин Ігор Ткачук. І зараз держпідприємство працює вже на представників Блоку Петра Порошенка.

Наприклад, журналісти встановили, що у травні-червні 2015 року "Укрпошта" продала через маленький приватний "Авант-банк" майже $6 мільйонів за курсом значно нижчим, ніж був на той момент на ринку. Таким чином, тільки на цій простій операції державна "Укрпошта" фактично втратила близько 2 мільйони гривень.

За даними Національного банку, за "Авант-банком" стоїть Олексій Савченко – народний депутат від БПП.

В. о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Ткачук підтвердив, що державне підприємство продало купу валюти через приватний невеликий банк. Однак стверджує, що "Авант-банк" запропонував тоді найвигіднішій курс.

"Чітко можу зазначити, що документально отримані довідки всіх банків, де у кого курс був на той час. І ми на той час продали по вигідному курсу", – заявив він.

В той же час, дані НБУ спростовують його заяву.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування