У МЗС Росії назвали цензурою блокування у Facebook за слово "хохол"

Середа, 8 липня 2015, 08:49

Заступниця директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова вважає "найдурнішою" цензурою блокування аккаунтів Facebook за слово "хохол".

"Блокування аккаунтів у Facebook за використання слова з п'яти літер, перша й третя з яких "х", вважаю проявом цензури. Але не звичайної, а щонайдурнішої й тому дуже небезпечної", - написала вона у Facebook.

При цьому Захарова цікавиться, які ще "російські слова" вона не маю права вживати.

"Чи блокує Facebook аккаунти за використання слів "кацап", "ватник", "москаль" і "Маккейн"?", - додає представник російського МЗС

"Як бути із класикою, у якій використовуються слова, що викликають нарікання в модераторів соціальних мереж?.. Який освітній рівень персоналу, що відповідає в компанії Facebook за ізоляцію людей від слів?", - запитує Захарова.

"Як бути людям із прізвищем "Х0Х-0В"?", - додає вона.

Блокировку аккаунтов в Facebook за использование слова из пяти букв, первая и третья из которых "х", считаю проявлением ...

Posted by Maria Zakharova on Tuesday, July 7, 2015

На початку червня Facebook вилучив пост заступника голови Роскомнадзора Максима Ксензова, у якому було слово "хохол".

Раніше низка аккаунтів українців у Facebook блокувалися нібито за агресію на адресу росіян чи образи на ґрунті національної ненависті, при цьому антиукраїнські пости або записи, у яких інші користувачі знущалися з України, залишалися – і адміністрація Facebook відповідала, що вони не порушують їхні правила.

Українці просили засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга вирішити цю проблему, створивши українську адміністрацію – але він заявив, що "російської адміністрації" соцмережі, яку підозрювали у блокуваннях українських патріотів, не існує.

"Ми не дозволяємо людям розміщувати у Facebook контент, який явно містить агресію проти іншої групи, зокрема образи на ґрунті національної ненависті і т.д. На жаль, кілька постів, про яких надійшли повідомлення, були саме такими... Про них надійшли скарги, ми розглянули ці випадки й дійшли висновку, що деякі з цих постів містили образи на ґрунті національності, і ми їх зняли", - заявив Цукерберг.

ZN.ua, "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News