Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сакварелідзе обурився заставою для затриманих прокурорів

Середа, 8 липня 2015, 11:14

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вважає суму застави в 3,2 млн гривень для заступника прокурора Київської області і чиновника Генпрокуратури надто малою.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, прокуратура наполягала на сумі застави в 20 млн гривень для кожного затриманого.

"У той же час, суд прийняв абсолютно необґрунтоване і позбавлене будь-якої логіки рішення – щодо всіх затриманих була встановлена сума застави у розмірі 3 мільйони гривень, що, безперечно, мізерно мало для людей такого рівня!" – вважає він.

На думку Сакварелідзе, частина суддів продовжують "вперто і нахабно ігнорувати волю народу, і зміни, які відбуваються в Україні.

"Принцип "вкрав мільйон – заплати десяту частину і спи спокійно" повинен бути скасований, він руйнівний для держави!" – упевнений заступник генпрокурора.

Хочу публично заявить о том, что прокуратура настаивала на применении меры пресечения в отношении всех троих фигурантов ...

Posted by Davit Sakvarelidze on Wednesday, July 8, 2015

Як відомо, в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня затримали першого заступника голови Головного слідчого управління Генпрокуратури Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця.

У затриманих вилучено близько 500 тис. доларів і коштовності.

Керував спецоперацією Сакварелідзе.

Пізніше суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – цивільну особу Валерія Гібаленка – з правом вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування