Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каськів вивів з України 255 млн грн - МВС

Четвер, 9 липня 2015, 00:27

Глава "Держінвестпроекту" Владислав Каськів вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній близько 255 млн гривень.

Про це начальник Управління із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко повідомила на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ, передає прес-служба відомства.

"Ще одна справа – це "Держінвестпроект", Владислав Каськів, який вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній близько 255 млн гривень. Він платив по 62 мільйони гривень за акції однієї і тієї ж української компанії, але двом різним суб'єктам в один і той же час", - завила Тищенко.

За її словами, правоохоронці вже встановили взаємозв'язок між фактами перерахувань коштів і певними компаніями в Нікосії, столиці Республіки Кіпр.

Як відомо, в Україні Каськів є фігурантом декількох кримінальних проваджень.

Перше – за фактом зловживань керівників Державного підприємства "Нацпроект Повітряний експрес" (їм інкримінують придбання землі за завищеною вартістю, а також розміщення коштів на рахунках підприємства, що має ознаки фіктивності, та збанкрутілого банку).

Другий епізод зі справи, відкритої за часів Януковича, щодо заволодіння бюджетними коштами працівниками Держагентства інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування