Малайзія представила проект резолюції про трибунал по "Боїнгу"

Четвер, 9 липня 2015, 07:57

Делегація Малайзії в ООН розповсюдила проект резолюції Ради безпеки всесвітньої організації з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий в липні минулого року "Боїнг-777".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У проекті документа йдеться, що РБ ООН має "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року".

На думку Малайзії, трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування", оскільки те, що авіалайнер був збитий, стало "загрозою міжнародному миру і безпеці".

Раніше заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов заявив, що Росію в принципі не влаштовує ідея створення трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за крах "Боїнга".

Раніше Нідерланди виступили з пропозицією створити міжнародний трибунал.

Україна підтримала таку ідею.

В той же час, в МЗС Росії висловилися проти ідеї створення міжнародного трибуналу, назвавши її несвоєчасної і контрпродуктивною.

Нагадаємо, Нідерланди вже підготували проект звіту про катастрофу MH-17.

У свою чергу, Росавіація зажадала внести зміни в проект остаточної доповіді з розслідування авіакатастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.