Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію в принципі не влаштовує ідея трибуналу по MH-17 - дипломат

Середа, 8 липня 2015, 03:43

Росію в принципі не влаштовує ідея створення трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за крах Boeing "Малайзійських авіаліній" в Україні, тому що розслідування інциденту не завершено і прецедентів для створення таких органів не було.

Про це заявив у вівторок заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов, коментуючи обговорення відповідної резолюції в Раді Безпеки ООН, передає ТАСС.

"Нас взагалі в принципі не влаштовує ця ідея за декількома обставинами. По-перше, розслідування ще триває, ніяких висновків остаточно не зроблено. Нідерланди представили проміжний варіант цієї доповіді - це ще не кінець історії. Вони й самі визнають, що остаточно зможуть довести розслідування і представити доповідь тільки до кінця року ", - зазначив дипломат.

Крім того, він нагадав, що "у всіх інших аналогічних ситуаціях ніяких трибуналів не створювалося". Гатілов привів як приклад випадок із знищенням в 2001 році українськими військовими літака російської авіакомпанії, що прямував з Тель-Авіва до Новосибірська.

"Там не було ніяких трибуналів. Взагалі створення трибуналу - важка і довготривала справа, пов'язана з визначенням складу цього трибуналу, його функціями, фінансуванням", - пояснив заступник міністра.

"Ми з досвіду знаємо, що це дуже клопіткий процес. В даному випадку, він представляється нам політично нелогічним і непотрібним. Ми цю резолюцію, її спроби провести через СБ, вважаємо контрпродуктивними", - сказав дипломат. За його словами, насамперед потрібно завершити розслідування і вже після цього "буде видно які заходи слід вживати".

Як заявив головуючий у РБ ООН представник Нової Зеландії Джерард ван Бомен, Малайзія поінформувала членів ради про намір представити відповідну резолюцію вже в липні.

Раніше Нідерланди виступили з пропозицією створити міжнародний трибунал.

Україна підтримала таку ідею.

В той же час, в МЗС Росії висловилися проти ідеї створення міжнародного трибуналу, назвавши її несвоєчасної і контрпродуктивною.

Нагадаємо, Нідерланди вже підготували проект звіту про катастрофу MH-17.

У свою чергу, Росавіація зажадала внести зміни в проект остаточної доповіді з розслідування авіакатастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...