МВФ бачить обнадійливі ознаки в економіці України

Субота, 1 серпня 2015, 03:19

Міжнародний валютний фонд бачить "обнадійливі ознаки" у стані економіки України, завив у п'ятницю перший заступник директора-розпорядника фонду Девід Ліптон.

Про це повідомляє РИА-Новости.

"Українська економіка залишається крихкою, але є обнадійливі ознаки відновлення", - заявив він за підсумками засідання ради директорів фонду, в ході якого була завершена перша оцінка програми допомоги Києву.

За повідомленням МВФ, "це дає можливість виділити Україні 1,7 мільярда доларів".

Ліптон звернув увагу на те, що "в останні місяці обмінний курс валюти був стабільний, і темпи зниження економіки стали більш помірними".

"Зроблені заходи і подальші реформи повинні дозволити економіці подолати бар'єри", - сказав він, висловивши впевненість у тому, що "зростання відновиться в майбутньому".

Він також зазначив, що найбільшу важливість для Києва представляє відновлення банківської системи.

У даній зв'язку Ліптон висловився за "рішуче впровадження стратегії щодо зміцнення банків за допомогою рекапіталізації, скорочення кредитування афілійованих осіб та вирішення питання проблемних активів".

Як відомо, рада директорів МВФ в п'ятницю завершила перший перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування, і схвалила надання другого траншу цього кредиту на суму SDR1182,1 млн (1,7 млрд доларів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування