У РФ обіцяють Криму побудувати "енергоміст" із Кубані в строки

Понеділок, 3 серпня 2015, 11:25

Голова Міненерго Росії Олександр Новак заявляє, що енергоміст до Криму буде побудовано у запланований термін, будівництво йде за графіком.

Про це він сказав журналістам у Сімферополі в неділю, повідомляє "Интерфакс".

"Щодо електромережевого комплексу, я задоволений якістю роботи, яку проведено відповідно до плану-графіка. Реалізується будівництво мережі, підстанцій і у відповідний термін, установлений ФЦП (держпрограмою "Розвиток республіки Крим і Севастополя до 2020 року"), ці об'єкти будуть уведені в експлуатацію", - запевнив Новак.

Російський міністр повідомив, що в ході поїздки до Криму він відвідав майданчики на кримській і кубанській сторонах Керченської протоки, які будуть пов'язані енергомостом, а також місця будівництва електропідстанцій "Кафу" під Феодосією та ЛЕП від Керченської протоки територією Криму.

Раніше керівник анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявляв, що перша черга будівництва енергомосту буде завершена до 25 грудня поточного року.

Новак сказав також, що будівництво газопроводу із Краснодарського краю до Криму йде за графіком. "Ми заслухали доповідь відповідних компаній, які займаються цим питанням, тут також відповідно до графіка реалізують поставлені завдання".

Голова Міненерго РФ зазначив, що питання газопостачання Криму, зокрема, забезпечення газом створюваних теплових електростанцій, стало одним із головних у його поїздці на півострів.

Раніше голова компанії "Чорноморнафтогаз" Сергій Бейм заявляв, що на ТЕС, які планується побудувати в Криму, будуть використовувати газ, який надходитиме на півострів газопроводом через Керченську протоку.

Новак також повідомив, що графік створення нових електростанцій у Криму буде скореговано через затримки, пов'язані з проектуванням і отриманням необхідних дозволів.

Федеральна цільова програма РФ щодо розвитку анексованих Криму й Севастополя передбачає будівництво до 2020 року двох теплових електростанцій. У Росії планують, що нові енергоблоки на Севастопольській і Сімферопольській ТЕС загальною потужністю близько 1 Гвт буде введено в експлуатацію до 3 березня 2018 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...