Майже 20% жителів Донбасу вже хочуть до НАТО - опитування

Понеділок, 3 серпня 2015, 13:03

Більшість населення України (63,9%) проголосувала б за вступ України до НАТО, якби у найближчі вихідні відбувся референдум з цього питання.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, передає Укрінформ.

Водночас, проти виступають 28,5%. 

"Якби референдум (про вступ до НАТО - ред.) відбувався зараз, то він, звичайно, був би виграний. Проте, це поки що питання, яке ділить Україну", - наголосила директор "Фонду демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Окрім в цілому кардинальних змін у ставленні населення України до НАТО за останні п'ять років (у червні 2010 р. вступ до НАТО підтримало би 25%, а 68% були б проти) Бекешкіна відзначає істотні зміни, які відбулися саме серед українців на Донбасі до Північноатлантичного альянсу.

"Коли раніше 95% на Донбасі були проти вступу до НАТО, то зараз ця цифра знизилася до приблизно до 60%, а вже є, за різними опитуваннями, 17-20% на Донбасі, які за вступ до Альянсу, і це свідчить про істотні зміни", - зазначила вона.

У соціологічному опитуванні взяли участь 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування