Авдіївський коксохім Ахметова знову обстріляли, завод сильно постраждав

Вівторок, 4 серпня 2015, 11:33

У ніч на вівторок Авдіївський коксохімічний завод вчергове потрапив під масований обстріл, в результаті чого було пошкоджено енергопостачання та залізничне сполучення підприємства.

Про це повідомляє прес-служба компанії "Метінвест", у структуру якої входить завод.

Жертв і постраждалих серед співробітників немає.

В результаті обстрілу пошкоджено три з чотирьох високовольтних ліній електромереж, які живлять Авдіївський коксохім. Друге виробниче крило знеструмлене і зупинене.

"Фахівці заводу переводять коксові батареї 3-го та 4-го коксових цехів у режим гарячої консервації. Зупинена вуглепідготовча фабрика. На даний момент через серйозні ушкодження у залізничному цеху підприємство не має можливості як отримувати сировину, так і відправляти готову продукцію", – сказано у повідомленні.

"Через пошкодження високовольтних ліній електромереж підприємство опинилося на межі повної зупинки. Технічної можливості використання резервних джерел енергопостачання у Авдіївського коксохіму немає", – додали у компанії

Енергетики приступили до обстеження пошкоджених ліній електропередач.

Авдіївський коксохімічний завод постійно потрапляє під артилерійські та мінометні обстріли з липня 2014 року. За цей час на його території розірвалося понад 320 снарядів. Семеро заводчан загинули, більше п'ятдесяти отримали поранення.

Як відомо, у січні цього року прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що бойовики хочуть знищити Авдіївський коксохім, що призведе до повної зупинки металургійної галузі України.

Компанія "Метінвест" належить олігархові Рінатові Ахметову.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування