У Мінкульті обурені діями Росії щодо заповідника "Херсонес"

Вівторок, 4 серпня 2015, 12:31

Міністерство культури висловлює своє занепокоєння черговими незаконними діями російської окупаційної влади щодо Національного заповідника "Херсонес Таврійський".

Про це йдеться у повідомленні Мінкульта, у відповідь на рішення президента РФ Путіна включити Херсонес-Таврійський до Єдиного державного реєстру об’єктів культурної спадщини народів Російської Федерації.

"Рішення глави РФ включити пам’ятки культурної спадщини та їх території, що входять до складу Національного заповідника "Херсонес Таврійський", до Єдиного державного реєстру об’єктів культурної спадщини народів Російської Федерації, а також прийняти Заповідник у федеральне підпорядкування і включити його до Списку особливо цінних об’єктів культурної спадщини народів Російської Федерації є протиправним", - сказано в заяві.

"Україна всіма можливими засобами сприятиме відшкодуванню матеріальної та моральної шкоди, завданої РФ", - додав він.

"Окремо наголошуємо на тому, що об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора (5 ст. до н.е. – 14 ст. н.е.)", який розташований на території Національного заповідника "Херсонес Таврійський", внесений до Списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2013 році саме як український заповідник",  - сказано в заяві.

У Мінкульті додали, що об’єкти, які розташовані на території Заповідника, включені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

"З огляду на це, Міністерство культури вкотре попереджає про повну відповідальність Російської Федерації перед світовою спільнотою за збереження цілісного комплексу Заповідника як об’єкта всесвітнього культурно надбання", - наголосили в Мінкульті.

Як відомо, раніше на посаду керівника комплексу російська окупаційна влада Криму призначила священика. Це викликало обурення серед науковців, які працюють у музеї.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...