Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився повернути справу московських руферів до прокуратури

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:05

В Таганському суді Москви 4 серпня почалися попередні слухання у так званій "справі руферів". Суд відмовився повернути справу в прокуратуру.

За рішенням суду, слухання по суті почнуться 17 серпня. Як очікується, цього дня прокурор оголосить обвинувальний висновок, після чого підсудні висловлять своє ставлення до нього, передають РИА Новости.

На лаві підсудних п'ятеро бейсджамперів, російські слідчі органи порушили проти них кримінальну справу за статтями "Хуліганство" і "Вандалізм".

Підсудні вину не визнають, передає Радио Свобода.

Четверо бейсджамперів - 34-річний Олександр Погребов, 27-річні Олексій Шірокожухов і Євгенія Короткова та 26-річна Анна Лєпьошкіна - провели під домашнім арештом вже майже рік.

Саме такий запобіжний захід їм обрав Таганський суд Москви 21 серпня 2014.

П'ятий фігурант справи - 23-річний руфер Володимир Подрезов практично стільки ж часу провів у слідчому ізоляторі, 28 серпня минулого року суд відправив його під варту. Всім п'ятьом висунули обвинувачення за двома статтями - "Хуліганство" і "Вандалізм".

Спочатку слідство вважало, що перефарбували зірку на висотці і поставили на шпиль прапор четверо бейсджамперів. Але після того, як в мережі з'явилося звернення київського руфера Павла Ушивця відомого як Григорій Мустанг, який взяв на себе відповідальність за ці дії, версія слідства змінилася.

Тепер, як вважають слідчі, зірку перефарбували Володимир Подрезов і Григорій Мустанг. Вони ж і повісили на будівлю прапор України. Четверо ж бейсджамперів, за версією слідчих, знаючи про те, що Мустанг перефарбовує зірку, здійснили стрибок з висотки з метою "привернути увагу до пофарбованої зірки".

Олександр Погребов, Олексій Шірокожухов, Євгенія Короткова та Анна Лепешкіна підтвердили, що в ніч на 20 серпня дійсно знаходилися на даху висотки на Котельницькій набережній, проте вони запевняли, що не мають ніякого відношення до перефарбування зірки і появі на шпилі будівлі українського прапора. За словами Олександра Погребова, Бейсджампери здійснили свій стрибок з даху, який знаходиться на кілька десятків метрів нижче, ніж шпиль із зіркою.

Володимир Подрезов в своїх свідченнях на початковому етапі слідства також підтвердив, що в ніч на 20 серпня він був в будівлі на Котельницькій набережній, проте в перефарбуванні зірки не брав участі. За словами Подрезова, незважаючи на знайомство з Григорієм Мустангом, плани київського руфера йому були невідомі.

Навесні цього року у Володимира Подрезова змінився адвокат, тоді ж - змінилися і його свідчення у справі: він зізнався в тому, що перефарбував зірку. Крім того, Подрезов і ще один фігурант справи Кирило Ішутін (залучений як свідок, але арештований в рамках справи про зберігання наркотиків) підтвердили версію слідства про те, що четверо бейсджамперів також знали про акцію київського руфера.

На свідченнях Ішутіна і Подрезова будується доказова база обвинувачення, пояснює адвокат Олександра Погребова Ольга Лукманова:

"Основна доказова база тримається на свідченнях Ішутіна і Подрезова, які в останній момент змінили свої свідчення та сказали, що хлопці були в курсі, були присутні і знали про злочин, який готувався, та здійснили стрибок, привертаючи увагу до зірки", - сказав вона.

Одна з підсудних - Анна Лєпьошкіна чекає на народження дитини.

Як відомо, 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві з'явився український прапор, а верхівка золотистої зірки на шпилі будівлі була розфарбована синьою фарбою.

"По гарячих слідах" поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних.

Пізніше Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення незаконно заарештованої української льотчиці Надії Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
Усі новини...
Реклама: