У Нідерландах проведуть реконструкцію катастрофи MH17

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:41

Українська делегація 10 серпня вирушить в Нідерланди для участі в технічній реконструкції авіакатастрофи малайзійського "Боїнга", яка сталася в липні минулого року.

Про це журналістам у вівторок заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"10-11 серпня українська делегація відправиться в Нідерланди, де протягом трьох днів буде здійснена технічна реконструкція подій, які відбулися рік тому", – сказав він.

За словами Зубка, в цей же час буде схвалений єдиний технічний звіт щодо авіакатастрофи, який готувався усіма країнами-учасниками.

Він додав, що українська сторона надасть рекомендації щодо того, як забезпечити безпеку і унеможливити подібні катастрофи в майбутньому.

Він також розповів, що продовжиться і кримінальне розслідування, в якому є багато висновків і які були надані Радбезу ООН для прийняття резолюції".

"Скажу відверто, що ми очікували підтримки всього світу в бажанні провести розслідування прозоро, але РФ єдина заблокувала це рішення... Будемо шукати інші шляхи", – додав віце-прем'єр.

Він додав, що таких шляхів є ще два, але не уточнив, які саме.

Віце-прем'єр повідомив, що нідерландська сторона продовжить пошуки елементів літака, а українська буде всіляко сприяти цьому.

Раніше заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомляла, що звіт про розслідування катастрофи "Боїнга" Малайзійських авіаліній нідерландська сторона представить на закритому засіданні міжнародної робочої групи з розслідування причин катастрофи 10 серпня, але публікуватися цей документ не буде.

Остаточний звіт про катастрофі "Боїнга" планується опублікувати у жовтні.

В кінці липня Росія заблокувала в Раді безпеки ООН запропоновану Малайзією резолюцію про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи "Боїнга". Україна і Нідерланди цю пропозицію підтримували.

Катастрофа літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області – літак був збитий російської установкою "Бук". На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування