Співробітники "Херсонеса" відмовилися працювати під керівництвом священика

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:50

Співробітники заповідника "Херсонес Таврійський" у Криму відмовилися працювати під керівництвом новопризначеного директора - священика Сергія Халюти.

Відповідний протокол профспілкової організації Херсонеського заповідника був прийнятий в понеділок.

"Враховуючи некомпетентність у питаннях музейної діяльності Благочинного Севастопольського округу УПЦ МП протоієрея о. Сергія (Халюти), висловлюємо недовіру, абсолютний протест його призначенню на посаду керівника нашого заповідника і відмову від роботи під його керівництвом аж до призначення нового гідного керівника Міністерством культури РФ, розглянувши можливість повернення на колишню посаду директора "Херсонеса Таврійського" Кулагіна", - сказано в резолюції.

 

У розширеному засіданні профспілкової організації Херсонеського заповідника взяли участь більше сотні співробітників музею, серед яких 57 профспілкових працівників.

В результаті зустрічі була підготовлена резолюція, яка буде направлена до Севастопольського міськкому профспілки працівників культури, центральних органів Профспілки в Москві, прем'єру Росії Дмитру Медведєву.

Протокол був уже переданий для вивчення заступнику міністра культури РФ Володимиру Аристарху, начальнику Головного управління культури та охорони об'єктів культурної спадщини Т.А.Андреєвій і призначеному керівником заповідника Сергію Халюті.

Як відомо, раніше на посаду керівника комплексу російська окупаційна влада Криму призначила священика без будь-якої археологічної чи історичної освіти. Це викликало обурення серед вчених, що працюють в музеї.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News