"Укренерго" звинувачує компанію Ахметова у саботажі - ЗМІ

Середа, 5 серпня 2015, 02:16

Керівник НЕК "Укренерго" Юрій Касіч просить Службу безпеки перевірити "ряд незрозумілих аварій" на об'єктах генеруючих компаній, в результаті яких дефіцит електроенергії доведеться покривати за рахунок аварійної допомоги з Російської Федерації.

Про це йдеться в листі в.о. директора "Укренерго" на ім'я голови СБУ Василя Грицака, що перебуває в розпорядженні Insider.

"Голова" Укренерго "повідомляє, що з 1,4 млн тонн вугілля, яке знаходиться на складах ТЕС, компанія ДТЕК Ріната Ахметова тримає 0,4 млн тонн антрациту на Луганській ТЕС і 0,3 млн тонн вугілля газової групи на Бурштинській ТЕС", - пише видання.

Обидві станції відокремлені від енергосистеми України і не впливають на її баланс. Крім того, голова "Укренерго" нарікає, що за останні дні сталося п'ять аварійних відключень енергоблоків на об'єктах ДТЕК і державної компанії "Енергоатом".

"Констатуємо збільшення тривалості простою енергоблоків в аварійних ремонтах генерацій "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго"і "ДТЕКСхіденерго", - заявляє Касіч.

Наприкінці листа "Укренерго" просить СБУ розібратися з ситуацією: "Ситуація вимагає негайного втручання з боку правоохоронних органів, оскільки існують реальні загрози енергетичній безпеці держави, які можуть призвести до знеструмлення всієї країни".

клікніть для збільшення
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування