Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос: рішення про розв'язання війни в Україні прийняв начальник Генштабу РФ

Середа, 5 серпня 2015, 11:26

Українські правоохоронні органи звинувачують особисто начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова в розпалюванні війни на території України.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу у середу в Києві.

За словами начальника Головного слідчого управління СБУ Григорія Остафійчука, ГПУ вже повідомила про підозру у розв'язанні війни в Україні Герасимову, а в одному з судів Києва йому обирають запобіжний захід.

Також за словами Матіоса, Герасимов був й ідеологом військового конфлікту, отримавши у підпорядкування державні та недержавні ЗМІ для ведення пропагандистської кампанії.

"У березні-квітні 2014 року за фінансування коштами Генштабу РФ були створені батальйони "Восток", "Призрак", "Сомалі" та інші, які ввійшли у терористичні організації "ДНР-ЛНР", - зазначив прокурор.

"З квітня місяця, за прямою вказівкою начальника Генерального штабу, а також за погодженням з Верховним головнокомандувачем РФ були проголошені військові навчання на кордонах з Донецькою й Луганською областями, куди - і це доведено слідством - було передислоковано понад 100 російських військових баз і зосереджено контингент у 30-40 тисяч людей. В період з 8-го по 23 серпня за безпосередніми наказами Герасимова, які затверджені відповідними директивами, по позиціях сил АТО в напрямках Савур Могили, Успенки, Амвросіївки з території Російської Федерації систематично здійснювалися масові ракетно-артилерійські обстріли", - сказав Матіос.

"Для стримування успішного наступу сил АТО в напрямку Іловайська службові особи Генштабу РФ на виконання вказівки начальника посилювали терористичні угруповування технікою, озброєнням в тому числі і через гумконвої. В зв'язку із катастрофічним становищем у терористів особисто Герасимов прийняв рішення про розв'язання агресивної війни на території України", наголосив прокурор.

За словами Матіоса, у ГПУ зроблять все можливе для якомога скорішого початку процедури заочного засудження Герасимова, однак він відзначив, що з цим існують "певні складності", оскільки прецедентів заочного засудження за військові злочини досі не існувало.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...