ІС: Основна маса обстрілів бойовиків – на околицях Донецька

Середа, 5 серпня 2015, 11:31

За минулу добу основну масу обстрілів і збройних провокацій бойовики чинили на західних і північно-західних околицях Донецька, західніше Ясинуватої та Горлівки.

Про це вранці 5 серпня повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, упродовж доби бойовики неодноразово здійснювали обстріли зі 120-мм мінометів і 122-мм артилерії позиції сил АТО північніше Новгородського й у районі самого селища, у районі Ленінського й Артемового. При цьому біля районів обстрілів фіксувалися спостерігачі-коректувальники РТВ.

Зі 122-мм артилерії обстріляли позиції українських військ у районі н.п. Лозове, Водяне, Опитне, у районі північніше Авдіївки (також неодноразово зі 122-мм і 152-мм артилерії було обстріляно житлові квартали Авдіївки).

У районі Мар’їнки, Опитного й Водяного діяли кілька груп бронетехніки супротивника.

У районі Мар’їнки з боку Олександрівки оперувала бронегрупа (2 танки й 1 БМП-2), яка обстрілювала позиції сил АТО з "зеленки" під прикриттям 82-мм мінометів.

У районі Опитного бойовики в темний час доби вивели кілька одиниць бронетехніки (2 танки типу Т-64Б) на вогневі позиції в "зеленку", а після дорозвідки цілей відкрили вогонь із танкових гармат – після того танки відійшли на вихідний рубіж у глибині оборони РТВ.

Зі 152-мм артилерії бойовики обстріляли позиції українських військ у районі Первомайська. По позиціях у районі Водяне, Піски, Опитне вели вогонь із 120-мм мінометів, цілячись, головним чином, по вкриттях, бліндажах і окопам.

У районі Березового, Гранітного бойовики неодноразово відкривали вогонь зі стрілецької зброї, 82-мм мінометів, АГС-17 і кілька разів із ЗУ-23-2. Помічено перегрупування піхотних груп РТВ уздовж фронту на даній ділянці.

На Світлодарському плацдармі бойовики ведуть обстріли зі стрілецької зброї, зафіксовано використання АГС-17.

Між Новгородським і Ленінським ДРГ бойовиків (10-12 осіб) намагалися "просочитися" углиб бойових порядків сил АТО. Виявлена бойовою охороною українських військ ДРГ була змушена після перестрілки відійти на вихідний рубіж.

У районі Новотошківки й Кримського бойовики вели обстріли зі 82-мм і 120-мм мінометів, "надокучливий вогонь" зі стрілецького озброєння.

На широкій ділянці від Попасної до Станиці Луганської, уздовж обох берегів Сіверського Дінця триває "війна малих груп", там – велика кількість ДРГ і рейдових груп бойовиків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...