Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІС: Основна маса обстрілів – на ділянці від Мар’їнки до околиць Горлівки

Четвер, 6 серпня 2015, 09:53

Основна маса обстрілів і провокацій із боку бойовиків припадає на широку ділянку від Мар’їнки до північно-західних околиць Горлівки, повідомляє Дмитро Тимчук.

"Фактично на всьому даному рубежі бойовики ведуть обстріли в перманентному режимі, використовуючи різноманітні засоби ураження", - пише координатор групи "Інформаційний спротив" вранці 6 серпня.

Південніше Донецька (у районі н.п. Березове, Гранітне, Старомар’ївка) бойовики продовжують збройні провокації, "намагаючись виявити конфігурацію і вогневі засоби в системі оборони українських військ".

Зокрема, на даній ділянці бойовики чинять короткі вогневі нальоти з 82-мм і 120-мм мінометів, 122-мм артилерії, а також використовуючи невеликі групи бронетехніки (по 2-3 танки, 3-4 ББМ), намагаючись викликати вогонь у відповідь для визначення місця розташування вогневих засобів, інженерних споруд сил АТО.

"Упродовж доби супротивник, використовуючи свої артилерійські батареї з позицій у районі Ясинуватої та Спартака, обстрілював з 122-мм і 152-мм гармат позиції українських військ західніше Авдіївки, на її північних околицях, у районі н.п. Опитне, Водяне, східніше н.п. Піски", - .пише Тимчук

"Із 120-мм і 82-мм мінометів терористи вели вогонь у районі н.п. Красногорівка, Лозове, Ленінське, Шуми", - додає він.

З 82-мм мінометів 2Б9 "Волошка" і 120-мм мінометів бойовики відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі Курдюмівки й Зеленопілля.

"Після нещодавнього вогневого нальоту по Світлодарській і Вуглегірській ТЕС супротивник у цьому районі періодично веде "надокучливий" вогонь зі стрілецької зброї, АГС-17, СПГ і 82-мм мінометів (аналогічна картина в районі н.п. Луганське, Попасна, Золоте)", - зазначає Тимчук.

На Приморському напрямку (ділянка між Чермалик – Миколаївка) бойовики активно оперують із "зеленки" на нейтральній смузі декількома піхотними групами, при вогневій підтримці 120-мм мінометів і 122-мм артилерії, "намагаючись наблизитися до позицій сил АТО на дистанцію ефективного вогню".

Інформатори ІС зафіксували також використання бойовиками на даній ділянці автоматичних гранатометів АГС-17 і мобільних зенітних установок ЗУ-23-2 на транспортних платформах.

У цілому упродовж доби бойовики застосовували 6 груп бронетехніки (включаючи танки): у районі Донецького аеропорту й Опитного, у районі Мар’їнки, у районі Гранітного, у районі Світлодарського плацдарму з боку Луганського й Миронівського.

У районі Троїцького й південніше Верхньоторецького бойовики намагалися "просочитися" у глибину бойових порядків сил АТО, але були відкинуті вогнем у відповідь на вихідні позиції.

На ділянці Чермалик – Миколаївка піхотна група бойовиків вийшла в "зеленку" і під прикриттям мінометів намагалася підійти до позицій українських військ, поки їхня ДРГ чинила "інфільтрацію" на сусідній ділянці – але обидві групи змусили повернутися на вихідні рубежі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: