Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні планується створення єдиного космічного центру

П'ятниця, 7 серпня 2015, 04:33

Голова Державного космічного агентства України Олег Уруський заявив, що до кінця року в нашій країні може з'явитися єдиний космічний центр "Південний", який планується створити шляхом реорганізації та об'єднання дніпропетровських підприємств "Південмаш" і конструкторського бюро "Південне".

Про це пише Радіо Свобода.

Зі слів Уруского, проект реорганізації зараз проходить узгодження в міністерствах і відомствах, до кінця цього місяця його винесуть на розгляд уряду.

"У процесі цієї реорганізації ми плануємо здійснити і аудит КБ "Південне", і самого заводу.Буде проведена інвентаризація всього майна, виділення непрофільних активів і далі формування єдиної компанії, як це є у всьому світі. І далі ми повинні прийти до єдиної компанії – ракетно-космічний центр "Південний", вже з новим цілісно-майновим комплексом, з новим менеджментом", - зазначив він.

Як зазначив Уруський, раніше для такої реорганізації не вистачало політичної волі, реформування потрібно було починати ще в середині дев'яностих. На "Південмаші", на думку Уруського, на сьогодні мало, що змінилося з 1991 року. Одне з пріоритетів для підприємства він бачить у диверсифікації ринків збуту та пошуку нових партнерів, зокрема стратегічне партнерство зі США. Нині "Південмаш" на 70 % залежить від замовлень з Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...