87% росіян проти знищення санкційних продуктів

Субота, 8 серпня 2015, 01:38

Соціологічний центр ЦІМЕС провів дослідження, в якому запитав у росіян як вони ставляться до факту знищення санкційних продуктів.

Про це повідомляє Ехо Москви.

Своєю думкою з цього приводу поділилися 12131 інтернет-користувач з Росії.

Результати опитування показали, що абсолютна більшість (87%) опитаних жителів РФ не підтримують рішення влади по знищенню продуктів.

46% опитаних росіян сказали, що відносяться до утилізації продуктів скоріше негативно і не розуміють навіщо знищувати продукти коли в країні стільки незаможних громадян, а також соціальних установ, в яких не забезпечуються норми харчування.

Також нерідко респонденти пропонували відправляти санкційні продукти в самопроголошені "ДНР" і "ЛНР".

41% росіян поставилися до даної міри негативно і сказали, що знищення санкційниої продукції не несе для вітчизняного виробництва ніякої користі, а скоріше є актом агресії.

У коментарях респонденти нерідко згадували воєнні роки і говорили, що "палити продукти в країні, в якій пишаються героїзмом блокадного Ленінграда - це сама натуральна наруга над пам'яттю та історією".

Позитивно до знищення санкцій продуктів поставилися лише 9% опитаних росіян. З них 5% визнали, що таке знищення цинічно, але необхідно, оскільки в РФ повинні піднімати своє виробництво, а не завозити європейську продукцію.

Про безумовно позитивне ставлення до утилізації продуктів харчування сказали лише 4% опитаних і це була найменш популярна відповідь. Респонденти обгрунтували свою точку зору тим, що така міра просто необхідна в нинішній політичній ситуації.

Безумовно негативне ставлення до утилізації санкцій продукції харчування частіше висловлювали москвичі і петербуржці, в той час, як жителі провінційних міст говорили про скоріше негативне ставлення.

Відзначається, що петицію проти знищення контрабандних продуктів на порталі підписали вже 303 000 чоловік.

Нагадаємо, що 29 липня Президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення санкційних продуктів, з 6 серпня їх почали знищувати.

Тільки за 2 дні Росія знищила майже 350 тонн санкційної продукції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування