Старкова можуть обміняти на українських полонених - СБУ

Неділя, 9 серпня 2015, 01:40

Затриманого українськими прикордонниками в Донецькій області російського майора Володимира Старкова можуть обміняти на українських полонених.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, пише Громадське.

"Можливо. Однак повторю, що є тільки одна людина, яка може прийняти таке рішення і взяти на себе повну відповідальність. Це президент", - сказав Тандіт.

"У нашій країні є гарант Конституції, який контролює процес звільнення. Зрозуміло, що Грушники (затримані спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров - ред.) - Це люди, які йшли вбивати. Майор Старков - людина, яка займається забезпеченням зброєю. Він не вбивця. Він виконує накази,  вбиваючи людей. Це, звичайно, має величезне значення", - додав радник глави СБУ.

На прес-конференції в середу, 29 липня, в Києві голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив, що прикордонники затримали громадянина Росії Володимира Старкова, 1978 р.н., жителя Хабарівського краю, а також українця Руслана Іотко, 1967 року народження. Старков супроводжував вантаж боєприпасів з Донецька в н.п. Ясне.

"Попередньо було встановлено, що майор Збройних сил Російської Федерації Володимир Старков прямував з міста Донецьк в населений пункт Ясна і супроводжував вантаж боєприпасів в розташування 5-ї окремої механізованої бригади незаконного збройного формування "Оплот" так званої "ДНР", - заявив Назаренко.

У свою чергу, глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що "одразу після затримання Старков зізнався в тому, що він є громадянином Росії, що належить до кадрового складу Збройних сил РФ".

Він також повідомив, що українська сторона намагалася зв'язатися з родичами Старкова.

"Після затримання Старкова ми робили спроби зв'язатися з його родиною, але побачили, що дані в соціальних мережах знищені", - сказав він, додавши, що спроба за допомогою мобільного телефону затриманого вийти на його сім'ю також не закінчилася успіхом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News