Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку згоріли чотири машини місії ОБСЄ. Підозрюють підпал

Неділя, 9 серпня 2015, 11:41

У Донецьку в ніч на 9 серпня біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири машини, що належать організації. 

Про це йдеться у повідомленні місії у Твіттері

"Цієї ночі біля офісу СММ у Донецьку 4 авто ОБСЄ були знищені, ймовірно, внаслідок підпалу. Місія засуджує такі дії", - зазначено у повідомленні. 

У свою чергу росЗМІ з посиланням на представники бойовиків  "ДНР" повідомляють, що  в ніч на неділю у Донецьку згоріли шість машин місії ОБСЄ. Як повідомив РИА Новости представник "МНС ДНР", три машини знищено вогнем повністю.

"Виклик надійшов о 2.28 ночі, о 3.30 пожежу загасили", - йдеться у повідомленні. 

Згодом речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюркив у коментарі УНН спростував заяву бойовиків  про 6 спалених машин.  

За його словами, машини місії підпалили вночі на парковці біля готелю Park Inn, де мешкають спостерігачі.

"Інцидент стався на парковці біля готелю, де напередодні були протести, о 2:30 ночі. Майже одразу приїхали пожежники і за годину погасили вогонь", - сказав Боцюрків. Він додав, що місія звернулася до "правоохоронців ДНР" щодо посилення безпеки спостерігачів ОБСЄ.

"Як відомо, обстріли спостерігачів місії з боку бойовиків останнім часом почастішали. Бойовики обстрілюють СММ, звинувачуючи у цьому сили АТО.

Відзначимо також, останнім часом спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала випадки, коли вісім чоловік називали себе причетними до російським збройним силам. На початку серпня в спільній центрі з контролю за припиненням вогню відзначають, що місія ОБСЄ вперше підтвердила факти ведення терористами вогню з житлових масивів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування