Адвокат: Є можливість вийти на справжніх замовників вбивства Гонгадзе

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:32

Зараз є можливість вийти на справжніх замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявила на прес-конференції у вівторок адвокат вдови журналіста Валентина Теличенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що зараз саме той період, коли ми можемо вийти на якийсь реалістичний результат. Зараз чи не остання можливість для слідчих органів в тому, можна чи ні встановити замовників", - сказала Теличенко.

За її словами, справу лсді розслідувати вже до кінця цього року, бо частина доказів може просто зникнути чи пошкодитись.

"Я вже не говорю про матеріальні носії інформації, матеріальні докази. Термін зберігання документів закінчився у багатьох, стерті відеозаписи там, де вони робилися на обов’язкових камерах спостереження, змінилася техніка, деякі матеріали не можна взяти, бо їх вже викинули через те, що вже їх немає на чому переглядати, щось десь розмагнітилося", - цитує юриста "Укрінформ".

Вона вважає, зараз слідство підходить до розслідування вбивства Гонгадзе комплексно.

Теличенко вважає, що розгляд апеляції на вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, обвинуваченому у вбивстві Гонгадзе, зараз заблокований деякими політиками, які намагаються використати цей процес для компрометування нинішньої влади.

Адвокат також висловила здивування, чому журналіст Олексій Подольський, який також є потерпілим у справі Гонгадзе, теж блокує розгляд апеляції.

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно екс-президента Леоніда Кучми, якого звинувачували в перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства Гонгадзе. Але в грудні 2011 року Печерський райсуд цю справу закрив.

Сам Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

29 січня 2013 року Печерський райсуд засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Гонгадзе.