Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС стежить за тим, хто буде відбирати антикорупційних прокурорів

Середа, 2 вересня 2015, 13:04

У представництві Євросоюзу відзначають, що до складу комісії з обрання керівництва Антикорупційної прокуратури мають потрапити тільки професіонали та моральні авторитети.

Про це йдеться у заяві тимчасового повіреного представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, переданого агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що кандидати, запропоновані до складу виборчої комісії, будуть відповідати високим професійним і етичним стандартам. ЄС уважно стежить за процесом відбору членів виборчої комісії, зокрема в контексті виконання Плану дій щодо візової лібералізації", - йдеться в заяві.

Представник ЄС наголосив, що від незалежності і автономії майбутньої антикорупційної прокуратори буде залежати ефективна робота Національного антикорупційного бюро.

"Ключовим у цьому процесі є довіра, а її не досягти без прозорого процесу добору і призначення гідних членів виборчої комісії", - додав Фреллесен.

Як відомо, раніше громадські активісти разом з нардепами запропонували Верховній Раді список з 10 кандидатів у Комісію з обрання антикорупційного прокурора.

Вони також висловили обурення кандидатами в цю комісію від генпрокурора Шокіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування