Україна і США можуть створити космічну ракету, на заміну російським

Четвер, 3 вересня 2015, 11:35

Україна намагається залучитись партнерською підтримкою США, щоб створити спільний ракетоносій, здатний доставляти людей до орбітальної станції.

Про це заявив голова державного космічного агентства України Любомир Сабадош в ефірі "Голосу Америки".

"Наш візит і обговорення з представниками американського бізнесу дають нам можливість сказати, що ми можемо разом створювати ракетоносії, які можуть взяти на себе функції польоту людини на орбітальну станцію", - сказав Сабадош.

Він нагадав, що є приклади такої співпраці - "участь українських фахівців у створенні ракетоносія "Антарес", який буде довозити необхідні корисні грузи на орбітальну станцію".

"А потім, напевно, може і виконати місію з доставки пілотованого екіпажу… Зараз це перші кроки. Ми націлюємось на те, щоб створити спільну ракету з американськими компаніями, бо самостійно Україна не зможе забезпечити замкнутий цикл виготовлення ракетоносія", - підсумував Сабадош.

Як відомо, Antares - це ракета-носій, яка розроблена американською компанією Orbital Sciences Corporation за активною участю українського КБ "Південне", яка призначена для запуску корисних вантажів на навколоземну орбіту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування