Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС кажуть, що заява СК Росії не має нічого спільного із здоровим глуздом

Четвер, 3 вересня 2015, 22:31

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія не має жодних підстав для застосування своєї юрисдикції на території України.

Про це йдеться у заяві МЗС у відповідь на повідомлення Слідчого комітету РФ.

"Заяви Слідчого комітету РФ в черговий раз викликають обурення в Україні – вони не мають нічого спільного ні з міжнародним правом, ані з реальністю чи здоровим глуздом", - зазначили у відомстві.

"Відсутні будь-які підстави для застосування Російською Федерацією своєї юрисдикції на території України, окрім розслідування злочину агресії, яка здійснюється Росією проти нашої держави, і притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, що вчиняють цей злочин", - додали в МЗС.

"Фігурантами такого розслідування може бути лише вище політичне і військове керівництво Росії, яке несе повну відповідальність за використання російських військових підрозділів на території України, фінансування тероризму, постачання зброї і найманців. Саме вони відповідальні за численні жертви серед цивільного населення, руйнувань, страждання мільйонів українців", - підкреслили у міністерстві.

Раніше голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін заявив, що норми міжнародного гуманітарного права дають Росії право застосовувати свою універсальну юрисдикцію під час розслідування порушень прав громадян під час конфлікту в Донбасі, пише "Дождь".

За словами Бастрикіна, СК розслідує 54 кримінальні справи за фактами злочинів на Донбасі.

Йдеться про "численні вбивства цивільного населення, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, геноциді національної групи російськомовних осіб, викраденнях людей, заважання професійній діяльності журналістів та їх вбивстві, найманство", пояснив глава СК. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування