Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біженці з Сирії знайшли швидкий шлях до Європи через РФ - WSJ

П'ятниця, 4 вересня 2015, 04:42

Біженці з Сирії знайшли дешевий і швидкий спосіб дістатися до Європи через Росію.

Про це пише The Wall Street Journal, передає "Дождь".

Сирієць Мохаммед аль-Салім розповів, що доїхав до Осло за три дні і 2500 доларів. Він і його старший брат Алі отримали візи в Росію в Дамаску за 1200 і 550 доларів відповідно. Родичі та друзі допомогли їм зібрати гроші на поїздку і забронювати готелі.

Мохаммед зазначив, що йому довелося вступити в російський вуз, щоб отримати студентську візу - в цьому вузі він ніколи не був.

До Мурманська з Москви вони доїхали на поїзді. Там, за словами Алі, співробітники Федеральної служби безпеки не повірили, що вони туристи, і спочатку змусили купити квитки назад до Москви. Дізнавшись, що Алі збирається їхати до Норвегії, співробітники ФСБ сказали, що з цим немає ніяких проблем.

До кордону Росії та Норвегії Алі аль-Салім їхав на машині, витративши на це 150 доларів. Стільки ж він віддав за велосипед, на якому проїхав через прикордонний пункт.

У ФСБ відмовилися давати коментарі Wall Street Journal. З Федеральною міграційною службою виданню зв'язатися не вдалося.

Шлях, який брати аль-Салім проробили з Сирії до Норвегії, виявився дешевшим і швидшим, ніж якби вони поїхали через Грецію чи Італію. На шлях у Північну Європу по цьому маршруту, за даними WSJ, доводиться витрачати до 12000 доларів, з яких 2500 доларів коштує тільки шлях з Туреччини на грецькі острови.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування