Австрія та Німеччина погодилися пропустити біженців на свою територію

Субота, 5 вересня 2015, 03:04

Прямуючим до угорського кордону біженцям з Близького Сходу дозволили пройти на територію Німеччини та Австрії.

Про це заявив канцлер Австрії Вернер Файманн зазначивши, що рішення було прийнято спільно з Ангелою Меркель, пише РБК.

У зв'язку з критичною ситуацією в біженцями з Близького Сходу, яка склалася в Угорщині, влада Німеччини та Австрії згодні прийняти їх на своїй території. Про це у своєму Facebook написав канцлер Австрії Вернер Файманн.

Bundeskanzler Werner Faymann erklärte heute nach einem Gespräch mit dem ungarischen Premierminister Victor Orban, in...

Posted by Bundeskanzler Werner Faymann on 4 вересня 2015 р.

У повідомленні наголошується, що про рішення було оголошено після переговорів Вернера з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном в координації з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"У зв'язку з важким становищем на угорському кордоні Австрія та Німеччина погодилися дозволити біженцям продовжити свій рух", - йдеться в повідомленні.

При цьому Австрія і Німеччина очікують, що Угорщина виконає свої зобов'язання, включаючи ті, які прописані в Дублінському договорі, який передбачає, що відповідальність за прийом біженців лежить на тій країні, на територію якої вони потрапляють в першу чергу.

Нагадаємо, раніше Угорщина була об’єктом критики західних країн ЄС через свою міграційну політику. Зокрема, канцлер Австрії Вернер Файман критикував Угорщину за те, що вона не реєструє біженців, які їдуть до Австрії та Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування