Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров заявив, що Маркова звільнили з італійської в'язниці

Субота, 5 вересня 2015, 17:46

Із в'язниці звільнено екс-нардепа Ігоря Маркова, який раніше був заарештований поліцією Італії.

Про це у Facebook повідомив екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Сьогодні нарешті італійське правосуддя виконало рішення суду і звільнило з в'язниці видного українського опозиційного діяча, члена Комітету порятунку України Ігоря Маркова", - заявив він.

Азаров додав, що "Комітет порятунку України продовжить свою боротьбу за остаточне звільнення Маркова, затриманого італійською владою за абсолютно брехливим і абсурдним звинуваченням".

Як відомо, Марков був затриманий в Італії 12 серпня - він перетнув кордон без візи і з анульованим українським диппаспортом, хоча і знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

14 серпня суд Генуї обрав запобіжний захід щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою.

Сам Марков під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну, оскільки, за його словами, там він є "жертвою політичних переслідувань".

21 серпня суд Генуї змінив Маркову запобіжний захід і перевів його з в'язниці під домашній арешт. Обов'язковою умовою було те, що за межами в'язниці Марков буде носити електронний браслет. Однак виявилося, що в Італії не вистачає пристроїв для всіх ув'язнених.

Посольство РФ в Італії звернулося до міністерства юстиції країни з проханням випустити Маркова під домашній арешт без браслета. 31 серпня Апеляційний суд Генуї відхилив це прохання і постановив, що Марков залишатиметься у в'язниці.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...