На конкурсі майбутніх прокурорів виявили "вундеркінда" і двох "незнайок"

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:42

Більш ніж 800 кандидатів на посади прокурорів у місцевих прокуратурах пройшли тестування в Харківському регіональному центрі з організації і проведення конкурсного відбору претендентів.

Про це розповів журналістам заступник генерального прокурора Віталій Касько, повідомляє "Укрінформ".

Відзначився майбутній прокурор із Сум, який здав двогодинний тест за рекордні 15 хвилин.

"Кожний із кандидатів протягом двох годин відповів на 100 тестових запитань, а претендент із Сумської області набрав максимальні 100 балів всього за 15 хвилин. Лише близько 10% кандидатів набрали менше 50 балів", - відзначив Касько.

За його словами, тестування загалом проходить спокійно, без конфліктів.

"Водночас двоє претендентів на рядові посади з Полтавської області підказували один одному відповіді. Комісія склала акт і усунула порушників від проходження тестів без права перездачі", - додав Касько.

За його словами, перший етап тестування - професійний - завершиться через 4 дні, другий - тест IQ - буде проведений наприкінці вересня, а в жовтні відбудуться психологічне тестування і співбесіда.

За перебігом тестування 5 і 6 вересня спостерігали представники громадської мережі "Опора" і Консультативної місії Євросоюзу.

Всі аудиторії у Харкові обладнані відеоспостереженням, а на сайті Генеральної прокуратури України ведеться пряма трансляція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування